Ипотпал

Участник в SEO състезанието за Ипотпал

Здравейте отново… измина един месец от началото на Ипотпал, и Google взе да си преосмисля нещата, което доведе до… сериозни промени в класирането! Освен това имаше PR update с много остарели данни и всички ипотпал сайтове получиха PR0.

Ипотпал класиране след месец и 5 дни

Ипотпал класиране след месец и 5 дни

Водач все още е същият хитър хакер – Мартин с ипотпал.нет! Според повечето от нас това няма да продължи вечно, но докато минава номерът всички сме прецакани, освен Марто, който със сигурност се забавлява на усилията ни да му минем забранения за индексиране сайт :P

На второ място изключително скоростно се изкачи ipotpal-bg.net на W-SEO… Като гледам изключителното разнообразие от линкове към сайта, това е съвсем закономерно. Поздравления за добрата работа!

На трето място остава Живко с ipotpal.bgurl.org :)

Четвърти е ипотпал форумът на Netsurfer, който се развива много приятно… С удоволствие обсъждаме там нещата около ипотпала.

И петицата допълва Стоян с ipotpal.yolasite.com

А какво става по-нататък? Ами пълна боза… Отборът на Джумла! се сгромоляса до 8-мо място, а вторият сайт на Антон Радев изпревари първия :D Но за момент той беше единственият участник с 2 сайта в топ 10, което е повод за нас, конкурентите му, да се замислим сериозно…

Нашият дневник вече е официално сърдит на Google, след като търсачката отказва да го качи над 9-10 място :D Вероятно грешката ни е в липсата на вътрешни страници, макар че няма логика това да пречи…  с чиста HTML страничка (с особено уникално съдържание) се бори също и Мастера, който за съжаление ще трябва доста да почака за лаптопа си, защото макар вече да се знаят участниците в томболата, тя ще се състои чак накрая на състезанието… В момента неговият Ипотпал е 13-ти.

В 20-цата са още: Иво Станков (7-ми), Datacenter.bg (9-ти), Свилчок и Манол (11-ти), един непознат за мене Ипотпал е 12-ти и ползва много прецакана Wordpress тема, където даже заглавието не е в h1 (и аз я ползвам на някои места, ама попроменена, затова знам), Мастера както казахме е 13-ти, Роман Рачков ако не се лъжа е 15-ти (Тумбълъръ-то се оказа негово), Васил Тошков е точно след него (колега стягай се!), на 17-то място се появи фена на кирилските домейни, дето коментира по блогове с име Тихомир Ипотпал’иев (да, апострофчето си е там :D ), 18-ият Ипотпал ако не се лъжа смени Wordpress темата на Atahualpa (чудо на природата с един тон настройки, които никога не съм виждал да се ползват напълно…) и челната 20-ца допълват Мартин Коцев с сайт в хит.бг, както и Ипотпал спамърка номер 1 – Изида :)

Със закъснение се включи мой адаш – друг Калин, който бързо напредва с ипотпалбългария.com – ще го следим :)

По-назад няма нищо интересно, освен домейна ipotpal.bg, който е на 78-мо място и все още седи заканата на Генадий Воробьов да ни разнищи, но засега само чакаме :P

Това е ситуацията засега… Предстоят интересни Ипотпал дни – до скоро!