Ипотпал

Участник в SEO състезанието за Ипотпал

Последната седмица в Ипотпал класацията настъпиха тотални промени, които сякаш издават промяна на алгоритъма на Google… странното в случая е, че в другите ниши няма големи промени и сякаш тези странни явления засягат само и единствено Ипотпал състезанието. Едно е сигурно – класирането се преобърна с главата надолу!

Еднно напълно различно Ипотпал класиране
Еднно напълно различно Ипотпал класиране

Както виждате имаме и нов ипотпал лидер и това е… Антон Радев с ipotpala.bg (честито колега!). Предвид сериозните усилия, които той полага в състезанието, успехът му е съвсем заслужен и лично мен искрено ме радва :)

Когато тази сутрин реших да напиша ипотпал в Google, за да видя има ли някакви промени, за мое огромно удивление се оказа, че на второ място съм… аз :D Вчера вечерта бях 14-ти и наистина нищо не предвещаваше такъв скок, въпреки че съм понатрупал хубави линкове… Ако остана повече време на такова челно място ще се стегна да си помогна с някой и друг сателит (засега нямам нито един, мързи ме да пиша безсмислени ипотпал текстове). От друга страна имам доста сайтове, на които могат да се направят хубави ипотпал подстраници, така че може би си струва… Смятам да подам ипотпала и в директориите с експериментална цел, пък и всеки линк си е линк.

Сериозно е напреднал и Иво Станков, който вече е трети… Той има само няколко по-силни линка, но пък друго си е да се бориш със страница в такъв силен блог :)   Все пак не вярвам да успее да се намеси в борбата за първото място, пък и не знам дали има такива амбиции…

Ипотпал.net на Мартин е изпаднал до 4-то място и сега ми е много интересно дали ще започне да разчита и на съдържание или ще остави сайта забранен и само на линкове…

Моят приятел по ипотпал Васил Тошков подскокна до 5-то място, като за момент беше дори втори. Понеже той е използвал само малка част от своя ресурс за линкове, явно стратегията за размяна с други ипотпал сайтове никак не е лоша (нищо че резултатът при него малко закъсня).

Досегашните 2-ри и 3-ти сайт ipotpal-bg.net и ipotpal.bgurl.org паднаха до 6-то и 7-мо място, но може би това е само временно, защото имат доста линкове…

А Мастера тъкмо обяви целия си ипотпал за продан на парче и като цяло и излезе на първа страница, в момента е осми :) Девети е ipotpal.yalosite.com, а ипотпали.com на Свилчок и Манол (който няма много линкове, но пък е с добро съдържание) е десети.

И на втора страница кашата е пълна… появи се подстраница на lib.bg (PR7 и предполагам сериозен авторитет за Google), която не знам откъде се взе, но почти без линкове е на 16-то място, пък ако я засилят не знам… Дано е временният ефект „ново съдържание в мощен сайт“, иначе не искам такъв конкурент :D

Ипотпал форумът на Netsurfer пък изпадна ненадейно чак на 14-то място, но предполагам е временно, защото всичко му е хубаво – домейн, съдържание и линкове :)

Гледам че Генадий Воробьов с ipotpal.bg е напреднал сериозно до 20-то място…

Джумлата и Роман Рачков са изпаднали чак на 3-та страница, а двата сайта на Изида, както и Миглен, са на 4-та.

По-назад има всякакви забавни сателити, поддомейни и какво ли още не…

Остава да видим дали Google ще задържи тези глобални размествания, или движението ще продължи :) До скоро!