Ипотпал

Участник в SEO състезанието за Ипотпал

Ето, че най-накрая стана интересно и то много в състезанието за Ипотпал!

Имаме си нов лидер и това е W-SEO с ipotpal-bg.net :)

Най-накрая нов лидер в Ипотпал!

Най-накрая нов лидер в Ипотпал!

Преди много много време, както може да видите на дъното на тази дълга дълга ипотпал страница, съм написал нещо от сорта на:

Нов временен водач в състезанието получава директен и постоянен линк от този ипотпал дневник

Разбира се тогава нямах идея, че може така да напредна и може да ми се наложи да линквам преки конкуренти в ключови моменти, затова и така съм казал. Положението се промени много, но това няма значение – ipotpal-bg.net си е заслужил линка и му го давам, заедно с пожелания за успех в ипотпал и благодарност за всички Dofollow блогове и местенца, които намерих, вървейки по неговата широка спам диря :D Основното количество линкове на сайта са коментари по блогове, много от тях с nofollow, което предизвиква въпроса дали такива линкове нямат по-сериозна стойност за Google, отколкото се смята по принцип?

Освен това наистина смятам, че изходящите линкове към първите сайтове помагат в SEO-то, въпреки че организаторът на ипотпал състезанието Bgkulinar винаги ми се кара за тази позиция :)

Ипотпал.com остана на второ място, а аз отново съм трети, въпреки наистина титаничните усилия последната седмица – но все пак си признавам, че трябва време, за да се индексират линкове от около 80 различни домейни навряни къде ли не…

Четвъртата позиция се запазва от Bgurl.org, а на пето място е паднал Иво Станков с неговия ипотпал. Това положение е така около няколко дни. Мартин е 6-ти с нов агрегатор, който ви препоръчвам заради много нетипичната за строгия админ… либерална политика за коментарите :)

Антон Радев, който да не забравяме е обещал да спечели ипотпал състезанието, падна само за няколко седмици от 3-та на 9-та позиция, а Васил Тошков, който изпоразмени линкове в началото и още не е използвал много от ресурсите си, все пак е 10-ти и се превръща в скрита заплаха за лидерите – Google изглежда много обича тези кирилици в Blogspot, постоянно гледам такива да се класират смайващо добре.

Имам и малка ипотпал изненада за вас, която е от съвсем скоро и се надявам да пораздвижи нещата в състезанието, докато не са заспали пак… Важното е интересно да става!

Докрая остават малко повече от два месеца и още никой няма голямо надмощие в ипотпала. Това стана причина двама от участниците да се обединят с цел повече ипотпал power :) Обединението е… между дневника, който четете в момента, и мощната ипотпал страница на Иво Станков, която до преди седмица беше на 2-ро място. Двамата с него решихме, че шансовете ни за финала се увеличават, затова се подсилихме взаимно и се надяваме скоро Google да отчете този факт и да го отрази в ипотпал класацията… Така този сайт вече е част от ипотпал съюз.

Пожелавам ви хубава седмица и да ви идват свежи идеи за това откъде да отмъкнете по някой линк :)