Ипотпал

Участник в SEO състезанието за Ипотпал

Какво да се прави, колкото и да съм скромен, просто няма как да не го отбележа – в момента съм начело в Google за ипотпал :) Ето и как изглежда класирането:

За първи път съм начело в Ипотпал състезанието
За първи път съм начело в Ипотпал състезанието

Разбира се за първи път се появих начело 3 дни след наградите :) Няколко пъти си разменихме позициите с ипотпал.com на Netsurfer, като явно в момента сме съвсем на кантар. Май наистина си струва да се напъна, най-малкото за да стане по-интересно ипотпал състезанието.

Netsurfer се е сдобил с доста руски ипотпал линкове, които приличат на платени, ама понеже нищо не разбирам от купване на линкове (нито един линк купен нямам през живота си) и няма как да преценя. А и не рових много из руските сайтове, че там като ти наизлезнат разни прозорци с голи мацки не можеш да ги затвориш половин час, добре че не се занимавам с руско SEO :D

Аз от друга страна май съм подкрепен от Тихомир Ипотпал’иев, който участва с някакви странни домейни на кирилица и с разширение .mp (което нямам идея какво е). Видях че ме е линкнал от доста от сайтовете си, включително най-добре разположеният си ипотпал сайт, който е ipotpal.mp (на 22-ро място за ипотпал), всичко това е без предупреждение и съм много благодарен, ще се постарая да се отблагодаря с линкове от други мои сайтове при случай, и без това май двамата сме единствените почитатели на домейните на кирилица в България :D

Като се има предвид и че успях да набутам 8 сателита в топ 100 за ипотпал, се надявам да успея да се противопоставя на руските линкове и състезанието да е оспорвано, както би трябвало да бъде.

Иво Станков вече стабилно изпревари Антон Радев за третото място, а пети в момента е Мартин с неиндексирания домейн ипотпал.net, който беше изпаднал на 3-та страница, но се завърна на пето място, изпреварвайки Мастера. По надолу има леки размествания, като ако Васил Тошков линкне и сайта за къртене от ипотпала си (след хамалите и почистването) може и да изпадне от 1-ва страница :D Неговият ипотпал обаче е живо доказателство как помагат разменените линкове – неговите силни връзки са почти изцяло разменени.

Явно съм страшно заблеян, понеже чак днес забелязах, че Ganbox също участва в ипотпал състезанието… той е с домейна ipotpalmax.com и има доста сочен PR6 линк от началната страница на hit.bg :) Май единственият състезател с по-силен ипотпал линк от него е Генадий Воробьов, който някак е получил PR7 линк от Шуменския университет. Това обаче не му помага напоследък, защото ipotpal.bg се е сринал от 10-то до 19-то място…

Има около 40 дни до следващата междинна награда в ипотпал, като дотогава ми се струва, че участниците взаимно ще се изчакват и няма да има много интересни неща… дано не съм прав :)

Весела Коледа и Щастлива Нова Година и дано си намерите под елхата по някой ипотпал последен модел!