Ипотпал

Участник в SEO състезанието за Ипотпал

Вече се чудя какво става – преди 2 дни навсякъде бях първи по ипотпал, а на моя компютър бях втори, а днес е точно обратното тука съм си комфортно първи, обаче… прокситата и класациите дават предимство на ипотпал.net … Шантава работа :D

Вече се чудя накъде отива този ипотпал...

Вече се чудя накъде отива този ипотпал...

Днес забелязах, че новият водач има по случайност някакво съдържание в агрегатора, което си е на ипотпал тематика и при по-задълбочен оглед веднага познах статията на Oggin, която той пусна в самото начало. Стана ми странно как е попаднала там и изведнъж ме осени – ахаа редиректва и конкуренцията в ипотпала :D И наистина мощната статия от oggin.net се оказа пренасочена към агрегатора на Мартин ипотпал.нет :) Това вероятно и е причината да бъдем изпреварени. Впрочем за мен независимо от крайния резултат на състезанието, моралният победител в Ипотпал безспорно ще бъде Мартин, който първо държа доста време първо място без сайт :D , а в момента води, при положение че има доста по-малко линкове от мен, да не говорим за огромното ми превъзходство в количеството ипотпал сателити и целите мрежи от сайтове, които решиха да ме подкрепят. Тази разлика не мисля че може да се дължи само на хубавият му домейн, а явно идва от негово майсторство или наобратно – от допуснати от мен грешки в ипотпала – няма как да е иначе :) За същия добър резултат с малко ресурси или усилия мога да похваля и Васил Тошков и ИпотпалБългария.com, на който също благодаря, че ме подкрепи на финалната права. Netsurfer с ипотпал.com не съм следил какво прави напоследък, но си запазва челната позиция и шансовете за първо място. Павел Джунев с ipotpal-bg.net е добавил 2 линка от много силни PR5 сайтове, но ми се струва, че позицията на линковете в сайтбара не е много подходяща за силен тласък (блогролите и на двата сайта са доста обемисти). Тук май е момента да издам, че съм добавил ипотпала на Павката в някакъв tool и всяка седмица ми пристига мейл с новите линкове към неговия ипотпал и си намирам нови много хубави за коментиране блогове :D Въпреки майтапите, които му пускаме за масовия спам, трябва да се отбележи, че той е много силен и активен участник, без който Ипотпал състезанието нямаше да е същото :) Поздравления!

Със сигурност може да се каже, че това ипотпал състезание е много много по-интересно от миналото avtorentacar, където силният отбор начело с Oggin не остави много шансове на конкуренцията. Но тук борбата е супер, защото това е Ипотпал!