Ипотпал

Участник в SEO състезанието за Ипотпал

Понеже Ипотпал класирането не се е променило особено и търсачката продължава да ме държи на пето място, въпреки моите усилия, днес няма да пиша за ипотпала, а ще разгледам как се класира по ключовите си думи спонсорът на ипотпал състезанието – Notebook.bg

За думата „лаптопи“ спонсорите са на 4-то и 8-мо място, но както знаем, тази дума издава у търсещия само общ интерес и желание за проучване на пазара, затова за ипотпал спонсора по-важно е как ще се класира сайтът за по-конкретни фрази. Това разбира се те го знаят идеално, затова и линковете, които ние участниците трябва да сложим към спонсора на ипотпал, са различни, примерно моят е „Лаптопи HP“. Нека видим как се класира спонсорът по тези фрази.

В момента ипотпал спонсорът има първо, второ, трето и четвърто място по своите ключови фрази с лаптопи. Щастливата фраза, за която от notebook.bg са първи, е „лаптопи Sony“. Очаквам въпреки много здравата оптимизация, която е направил Огнян на техните конкуренти, скоро грубата сила на линковете от ипотпал участниците да си каже своето и спонсорът да заеме първо място и по четирите фрази за марки лаптопи. Честно казано очаквах това вече да се е случило в по-голяма степен и съм изненадан от това, че laptop.bg и pcstore.bg запазват преднината си. Но накрая ипотпал силата със сигурност трябва да победи. Всъщност не е ясно – накрая на състезанието участниците без шансове ще започнат може би да редиректват към ипотпал сайтове лидери (както вече някои предложиха, например ипотпалка), при което спонсорът ще започне да губи силни линкове. Точно след края на състезанието ще има масово сваляне на линковете към спонсора от ипотпалците, което ще предизвика спад, но предполагам доста бавен (натрупаната ипотпал сила ще е голяма, а Google е инертна система).

Докрая на състезанието за ипотпал остават само 45 дни, затова ви пожелавам приятно оптимизиране и помнете – всичко е във вашите ръце :)